Wat kost een applicatie?

Geschreven door Emiel Kolk op 20 november 2017

We krijgen vaak de vraag: “Wat kost het om een Applicatie te laten maken?” Die vraag begrijpen we, als wij ergens interesse in hebben, willen we ook graag weten wat het kost. Maar toch is deze vraag niet zomaar te beantwoorden. In deze blogpost proberen we je een beeld te geven van de kosten.

Wanneer je aan een Makelaar vraagt wat een huis kost, moet hij in eerste instantie je het antwoord schuldig blijven. Wat een huis kost hangt er natuurlijk helemaal vanaf waar je wilt wonen, hoe groot het huis moet zijn, of je wel of geen tuin wilt en met of zonder zwembad. Hij zal dan eerst naar je wensen en je budget vragen, alvorens hij antwoord kan geven. Bij het ontwikkelen van een Applicatie werkt dat idem dito.

Wat kost een applicatie?

Voordat je het kostenplaatje helder kan krijgen, is het belangrijk dat je eerst je wensen inzichtelijk maakt. Het stellen van de volgende vragen kunnen je hierbij helpen:

  • Welk probleem moet de Applicatie oplossen?
  • Hoeveel stakeholders zijn er? Dus hoeveel verschillende partijen moeten gebruik gaan maken van de Applicatie?
  • Welke functionaliteiten móeten erin zitten om de Applicatie tot een succes te maken? Maak onderscheid tussen gewenste functionaliteiten en vereiste functionaliteiten.
  • Welke koppelingen zijn er nodig?
  • Heb je ervaring met eerdere, soortgelijke software? Wat waren daar de voor- en de nadelen van?
  • Heb je een budget in gedachte en heb je een harde deadline voor het project?
  • Wat zijn de huidige kosten van het proces dat geautomatiseerd moet worden?

Aan de hand van deze vragen, kan de ‘Makelaar’ inschatten of je op zoek bent naar een villa of een flat.

“De kosten van Automatisering worden vaak onderschat, terwijl het juist enorm veel geld oplevert”

Aan de hand van een voorbeeld zullen we hier opheldering over geven. Een FTE op de planning kost gemiddeld €2.300 per maand, wat neerkomt op een bedrag van €34.500 per jaar. Dankzij onze Software heeft een bedrijf 1 FTE op de planning zitten, terwijl concurrenten dit gemiddeld met 3 – 5 werknemers doen. Met hun Maatwerk Oplossing besparen ze dus 4 FTE per jaar. Dat betekent jaarlijks een besparing van €138.000.

Hierdoor kunnen ze elk jaar met een budget van €138.000 processen verder automatiseren, zonder dat het iets kost. In zo’n geval is het aan te raden om de software continue te blijven door ontwikkelen, zodat de besparing blijft groeien.

Zorg er dus altijd voor dat je inzichtelijk maakt wat het huidige proces kost, op het moment dat je het proces wilt automatiseren.

Zou je graag dieper op dit proces in willen duiken? Laat hieronder je telefoonnummer achter, dan nemen we contact met je op!